Semmittevés

Az első napon nem csináltam semmit. Átfolytak rajtam az elmúlt hetek, hónapok történései, igyekeztem lezárni magamban projekteket, ha rövid időre is, de fiókba tenni a még futó témákat, és nem gondolni arra, hogy mivel kezdem majd, amikor visszatérek.

A délig alvás nem jött össze, ahogy máskor is, hajnali hatkor kinyílt a szemem. De most nem volt rohanás, nyugodtan kortyolgattam a kávét, majd tízórait csomagoltam a családnak, betettem egy rend ruhát mosni, elpakoltam a már múlt héten megszáradtakat. Szerettem ezt a hajnali semmittevést.

A délelőtt is lazán telt. Beágyaztam, porszívóztam, rendet raktam a szekrényekben, megpucoltam az ablakokat, kipakoltam a kredencet, majd vissza – végre megfelelő sorrendben sorakoztak a különböző, gyakran és kevésbé használt, fűszerek. Nekifogtam főzni, ha már itthon vagyok, legalább legyen rendes ebéd az asztalon, rendes murokból, rendes petrezselyemből, szívet-lelket, zúzát beletéve. Közben kiteregettem, elküldtem néhány levelet, válaszoltam a telefonhívásokra.

Délután aztán végképp beütött a lazítás. Miután letudtuk a házit és elvittem a lányomat egy foglalkozásra, beugrottam a nagyboltba vásárolni. Még azokra is mosolyogtam, akik nekem tolták a szekerüket, belém könyököltek, a lábamra tapostak.
Otthon aztán nyugodtan nekifoghattam a vacsorakészítésnek, ha már. De előtte még meglátogattam egy beteg ismerősömet, levittem a szemetet, kivasaltam az abroszokat, elmosogattam, meglocsoltam a virágokat. Szépen terített asztallal vártam vacsorázni a családot.

Fürdetés és fektetés után még elolvastam néhány tanulmányt, majd azzal a megnyugtató érzéssel koppant le a szemem, hogy noha a szabadságolásom első napján nem csináltam semmit, holnap aztán tényleg rendbe rakom a lakást, kiolvasom a félretett könyveket, felkeresem a barátaimat, befőzöm a nyáron lefagyasztott feketeribizlit szörpnek, megnézem a listámon szereplő sorozatokat, írok, alszom, pihenek és nem csinálok semmit. Akárcsak ma.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s