A 365 mezős társasjáték

Ismét nyert. Nehéz játék volt, de sikerült leküzdenie az akadályokat, megfelelően dönteni a rossz és még rosszabb között, kihasználni a lehetőségeket, és újra az élre törni. A nagy társasjátékos nyugodtan dőlt hátra.
De máris várta, hogy újra benne legyen, és induljon, aminek indulnia kell, amikor az óra elüti a tizenkettőt. Újra és újra, többnyire a régi szabályokkal, de mindig újdonságokkal, jó pillanatokkal, nehéz időszakokkal. Többnyire ugyanazokkal a játéktársakkal, akikkel már-már szövetség is köttetett.

Különös izgalom lett úrrá rajta, amikor az új játék dobozát kinyitotta. Az évek során megtanulta, fontos elolvasni az útmutatót, így jobban tud majd lavírozni. A doboz tartalma: játéktábla 365 mezővel, bábuk – elégedett családapa, lázadó kamasz, egyedülálló anya, elkényeztetett gyermek, semmiházi tekergő, magányos gyárigazgató, életmód-tanácsadó, karrierista, elhagyott szerető, Béla, a szerelő, Gizike, a körmös stb. –, ezek közül tetszés szerint válogathat, de játék közben is lehet státust váltani. A játékos helyzetkártyákat húz, ünnep- és hétköznapokban találja magát, boldog pillanatokat él át, nehéz életszakaszokat, anyagi jóllétben tobzódik, szerelmes lesz, váratlan fordulatokban van része.

Ismerte már a játék menetét is: a cél áthaladni a 365 mezőn, úgy, hogy a játék során mindenik mezőre rá kell lépnie a játékosnak, és minél több kártyát kell begyűjtenie. A győzelem alapulhat kitartáson, stratégián, szerencsén, vagy éppen átverésen is. Minden játékos nyertesnek számít, ha beért a célba, és közben nem ragadta el a halál, ütötte ki egy másik játékos.

Az abszolút nyertes az, aki időben teljesítette a feladatokat, megfelelő válaszokat adott a kihívásokra, nem bukott bele a sikertelenségbe, helyén volt az esze, naponta kitakarított, elmosogatott, nyaralt, szépen festette meg a húsvéti tojásokat, díszítette fel a karácsonyfát, tökéletes menüt varázsolt az ünnepi asztalra. Hétköznapokon sikereket ért el a munkájában, szerető családi és baráti körben töltötte az estéit, szolgálta a közösségét, önkénteskedett, segítő kezet nyújtott az elesetteknek, vigasztalta a megkeseredetteket. És közben lubickolt az énidőben, színházba járt, filmeket nézett, kiállításokat látogatott, hangversenyeket hallgatott, fesztiválokon bulizott, és még olvasni is maradt ideje.

„Köszönjük, hogy minőségi termékünket választotta. A játékos rossz döntései következtében bekövetkező kedvezőtlen végkimenet esetén cégünk nem vonható felelősségre. Garanciát nem vállalunk, és a terméket nem áll módunkban visszacserélni” – olvasta, majd összecsukta a használati útmutatót, és belevágott a nagy játékba.

 

Megjelent az Előretolt Helyőrség januári számában. 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s