Legalább egy köszönömöt

Elvesztette? Elvesztette, mi? Állandóan ezt csinálják. Mondják, hogy nyugodtan adjam oda, osztán persze elveszítik. Nem adják le, hogy ne tudjam, mikor és kivel. De tudom én!

Ne magyarázkodjon! Nagyokosok. Osztán lógnak itt a kapu tetejin nekem éjnek évadján. Ott ragadnak, se erre, se arra. Se fent, se lent. Próbálja odatenni a lábát arra az oroszlánfejre. Persze, hogy keskeny, de ez az egyik legbiztosabb útvonal. Ne a rács közé tegye, mert beszorul. Mit totojázik? Na, felőlem le is ugorhat. Hogy? Fogjam ki? Azt már nem! Különben is, aki odaát fel tudott kapaszkodni, az ideát tudjon lejönni. Ne visítson! Felveri nekem az egész környéket! Csak egy kis horzsolás, elmúlik. Van, hogyne lenne elsősegélyes dobozunk. Én zárom azt is, mert én vagyok az elsősegélynek a nyújtója. Azt is én csinálom. De erre a kicsi sebre kár a drága fertőtlenítőt pazarolni. Spórolni kell. Na, jöjjön utánam.

Már rég szétherdáltak volna itt mindent, ha én nem lennék. Én mindent megőrzök és számon tartok. Nélkülem itt nem történhet semmi. Légy úgy át nem repülhet az épületen, hogy én ne tudnám. Én olyan vagyok itt, mint a kapun az oroszlánfej: reám lehet támaszkodni. Nélkülem itt megomlana minden. Minden. A lelkemet is kiteszem. De senki egy köszönömöt nem mond. Hajnali öttől éjjelig talpon vagyok. Tudok mindenkiről mindent. Tudom, ki mikor jár haza. S kivel. Én itt őrszem is vagyok. Azt hiszik, olyan könnyű ezt csinálni. Egyáltalán nem értékelik. Legalább egy köszönömöt mondanának néha. De nem.

Ne mosolyogjon aranyoskám, tudom, hogy kuncog a hátam mögött. Szerencséje amúgy, hogy másoltattam még egyet, mert én gondolok itt mindenre. Mindenre.
Na, menjen, ne köszönje. Aztán holnap adja le a kapukulcsot. Beengedem, tudom, mikor jön haza. Várjon! Ha mégsem jönnék ki a csengetésre, akkor az oroszlán fejére lépjen. Istenem, Istenem, mi lenne itt nélkülem?

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s