A vég

Az ember születik (ki ide, ki oda), él (ki így, ki úgy) és meghal (többnyire, azaz biztosan). De az ember egy kereső lény (a boldogságot, az élet értelmét, pénzt, a fél pár zokniját). Mert az ember kíváncsi természetű és kérdéseket tesz fel (miért int a szemével? mit akar kifejezni? miért van halál? miért esik le az alma? miért zörög a haraszt? miért hosszabb? miért rövidebb? miért vagy nekem szomorú? miért tűnt el a zokni párja ismét? miért jöttél megint részegen haza?).

Az ember sokszor bizonytalan (mi van, ha…, s ha nem úgy…, és hogyha mégsem…). Az ember néha meg is találja a bizonyosságot (én megmondtam!). Az ember nyomatékosítja is ezt a bizonyosságot (tudom, mit tettél tavaly nyáron).

Az ember tehát talál (pénztárcát, választ, kiscicát, boldogságot meg, zokni párját nem). Az ember kitalál (a kék lesz az, Jancsi volt, a bal kezedben van a cukorka). Mert az ember jó megfigyelő (az ég kék, a víz hideg, a szomszédasszony hagymát pirít, annak a leánynak a szeme sem áll jól). Az ember képes tanulni (tanulni, tanulni, tanulni!).

Az ember új dolgokat talál fel (kereket, spanyolviaszt – ezt többször is – , szénszálas izzólámpát, gyorstávírót, telefont, golyóstollat, vízben oldódó nejlonzacskót, hagymaaprítót, zokni-összepárosítót). Az ember kétkedik (elgondolkodik, hümmög, nem hisz a szemének). Az ember csakazértis (na hallám, lássuk ‘sza). Az ember esküdözik (a saját szememmel láttam, becsszó). Az ember másokat is meggyőz (hidd el, na ugye, mondom, vedd meg).

Az ember és családja rendszeresen használja a zokni-összepárosítót (mindenki mosolyog, nincs több perpatvar, házasélet rendben, gyerekek szépen fejlődnek, virágok virágoznak, lágyan fúj a szél). Az ember dalokat komponál a zokni-összepárosítóról (Hogyan tudnék élni nélküled…, Ugye, ott leszel…, Ott állsz az út végén…). Az ember életének részévé válik a zokni-összepárosító (ezt kereste, ezt kutatta, megtalálta).
Az ember boldog (nincs tovább).

Reklámok

1 hozzászólás a következőhöz: “A vég

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s