Állattartók lettünk

Állok a kisállat-kereskedés közepén, nézelődök, egyelőre nem tudok dönteni.

Ékszerteknősért indultam, időközben kollégám, aki tartott valamikor teknőst, elmondta, hogy mivel is jár ez. Ekkor már kicsit meginogtam az elhatározásomban, de azért benéztem a boltba. Mert az ígéret szép szó, és én megígértem a lányomnak – többrendbeli kérés, könyörgés után –, hogy veszünk egy kisállatot.

Gondolom, azzal tisztában van minden szülő, aki ilyesmibe belefog, hogy két hét után az állat gondozása a gyereknevelés, munka, főzés, mosogatás, egyáltalán az élet addigi megszokott dolgai mellett az ő megtisztelő feladata lesz. Én is már láttam magam, amint hajnali hatkor teszem fel a pórázt a kutyus nyakára és lépünk ki a lépcsőházból a zuhogó esőbe. Vagy ahogy szedem ki a levesből a macskaszőrt. Nem, tömbházban nem szeretnék se kutyát, se cicát tartani. Egér, tengerimalac, hörcsög – a rágcsálók eleve kizárva. A teknőst sem tartottam annyira jó ötletnek a Mire figyeljünk teknőstartás esetén felkészítő után.

Álltam a kisállat-kereskedés közepén tanácstalanul: legyen kanári vagy papagáj? Esetleg egy rák, gekko, avagy tarantula? Már éreztem, amint az utóbbi éjjel, váratlanul rámászik az arcomra…

Az eladó látva, hogy már egy órája ott toporgok, készségesen magyarázta, melyiket hogyan kell gondozni, mire kell odafigyelni, néhány perc erejéig meg is győztem magam egyik-másik megvásárlására, aztán mégsem. Végigpörgettem a napi programomat, hogy hányszor vagyunk elutazva, hogy milyen anyagi befektetést igényel.

Végül két sziámi harcoshallal távoztam az üzletből, beszerezve azoknak a megfelelő homokot, vízi növényt, akváriumot. Otthon nagy volt az öröm, szépen berendeztük az életterüket az útmutatásnak megfelelően, terveztük, hogy még mire lehet majd szükségük.

Nagy izgalomban telt a délután, kétpercenként meg kellett nézni, hogy a halak jól vannak-e. A lányom enni adott nekik, majd megszólalt: nem gondoltam, hogy a haltartás ilyen nehéz. Azt hiszem, jól választottam, meg tudok birkózni a feladattal.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s