A fésű miatt van a gubanc

Szól az ébresztő, pattanunk ki az ágyból, üdén, vidáman, kezdődik egy új nap. Pörög is a reggeli program a megszokott forgatókönyv szerint, mosakodás, reggeli, kinek kávé, kinek kakaó, tízórai pakolás, öltözködés. Ki munkába, ki iskolába készülődik.

„Nem akarom a zöld harisnyát, inkább a rózsaszínt, mert az hercegnősebb!” – hangzik el. Jó, lehúzzuk a nagy nehezen felráncigált zöld harisnyát, legyen a rózsaszín. Ránézek az órára, ó, hát időben vagyunk, jól van.

Ám akkor következik a reggeli készülődés csúcspontja: a fésülködés. Nem tudom, ki hogy oldja meg, de nálunk ez nem megy egyszerűen. Csak sejtésem van, hogy máshol sem. Ismerősöm mesélte, ma is emlékszik, ahogy gyerekkorában a szép, hosszú haját a nagymamája minden reggel a kút mellett vizes fésűvel megfésülte. És nem volt irgalom! Nekem is eszembe jutottak a gyerekkori keserves fésülködős percek. „Csak fésűt ne!” – könyörög a lányom is.

Próbáltunk már mindenféle csodasampont, hajbalzsamot, amelytől – a reklám szerint – csak úgy siklik a fésű a hajban, spriccelős hajgubanctalanítót – mindhiába. Az egyetlen megoldás mégiscsak a fésű marad. Vagy az olló. Mert már többször is előirányoztam, hogy ebből hajvágás lesz.

„Szép a hosszú haj, ha ápolt, különben is egy hercegnőnek nem lehet kócos haja, illetve lehet, de hogy néz úgy ki?” – próbálom győzködni. Erre ő felölti a tragika arckifejezést, a következő percben már a könnye is potyog, midőn beleszántok a fésűvel a hajába. „Még csak ezt a tincset és végeztünk” – nyugtatom, pedig még dehogy végeztünk. Egyelőre a nyolcvanas évekbeli diszkós korszakra emlékeztet a frizurája, semmint egy jólfésült iskolás lányéra. Folytatom tehát kitartóan a fésülést, ő a könnyezést. Ahogy a tükörből rám néz, gonosz boszorkánynak érzem magam.

Ránézek az órára, te jó ég, késésben vagyunk. Összefogom hát a haját, gyorsan befonom, kabát fel és sipirc ki az ajtón. Majd holnap reggel a másik felét fésülöm meg. És különben is, egy hercegnő kócosan is hercegnő.

Reklámok

2 hozzászólás a következőhöz: “A fésű miatt van a gubanc

  1. Szidi szerint:

    A DM-ben kapható szőrös hajkefe (a kefe fogai között szőr van) kitűnően megoldja a problémát.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s