Őszi Szél Fodrászszalon

Még egy pillantás a tükörbe és indulhatok. Cipő rendben, a harisnyán nem futott fel a szem, szoknya, pulcsi, kabát szintén rendben. Egy kis parfüm, némi rúzs, még egy tincs kisimítása, egy utolsó igazítás a frissen mosott és gondosan szárított, fésült, beállított frizurán. Kilépek az ajtón, talán még mosolygok is.

A következő pillanatban azonban hirtelen diszkókirálynő leszek – a frizurám szerint legalábbis –, hasonlítva a fiatalkori C.C. Catch-hez, Tina Turnerhez vagy éppen Zoltán Erikához, hogy magyar előadót is említsek. Nem mintha rosszul állna ez a fajta hajkorona, de azért mégiscsak reggel van, munkába igyekszem épp, fontos és komoly megbeszélésekre, talán nem most van itt az ideje ennek. Simítanám le, de nem lehet.

Mire visszafordulnék egy kalapért, sapkáért vagy legalább fejkendőért, jólfésült Beatles-tag leszek. Ez sem tetszik annyira, de legalább jólfésült. Azonban nem örülhetek sokáig, tépett bubifrizurám lesz, majd nagy, oroszlánsörényre emlékeztető séróm. Einsteinos – mondanám. A sarkon befordulva Elvisszé változom, a gallérom is feltűrődik. Így megyek vagányul az úton. Aztán dús lobonccal rendelkező, szabad hippi leszek. Meg is nézem egy kirakat ablakában magam. Hm, nem is rossz.

Mire beérek a szerkesztőségbe, a frizurám enyhén szólva úgy néz ki, mint egy szalmakazal. Voltál fodrásznál? – szegezi nekem a kérdést egyik kollégám. Igen.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s