Kóbor barátaim

Rettegek a kóbor kutyáktól. Már távolról kiszúrom, ha feltűnik egy, és képes vagyok a fél lakótelepet körbejárni, hogy elkerüljem a találkozást.

Talán azért, mert évekkel ezelőtt hat hétig injekcióztak amiután egy ártatlannak tűnő kóbor állat megharapott. Azóta sok év eltelt, de a félelmemet nem sikerült legyőznöm e téren.

Néhány héttel ezelőtt a tömbházunk környékén feltűnt egy nagy fehér kutya. Ott sétálgatott fel-alá az utcában, néha egy-két ember nyomába eredt (hogy mi lett azoknak a sorsa, nem tudom, azóta sem láttam őket), egyik lábára sántított is egy kicsit, mélabús szemeivel csak nézett, alamizsnára várva. És ez a nagy, fehér kóbor kutya lassan befészkelte magát a mindennapjaimba: rá gondoltam, ha elindultam reggel otthonról, őt lestem, amikor végigmentem az utcánkon, amint hazaindultam rögtön eszembe jutott, sőt, ha éjjel kutyaugatást hallottam, akkor is az ő ugatását véltem felismerni.

Ezekben a hetekben futólépésben tettem meg az utat az otthonomtól a városközpontig, és ha hazafelé tartottam, mindig próbáltam társaságot keresni magamnak, aki mögé behúzódhatok támadás esetén. Mondhatni, egész különleges kapcsolat alakult ki közöttünk, mert ha megláttam, rögtön leesett a vércukorszintem és a lábaim remegni kezdtek. Egyik reggel például tizenhét percen keresztül toporogtam a lépcsőházban, mert ott szundikált az ajtó előtt.

Aztán egyik napról a másikra eltűnt. Eleinte még gyanakodva figyeltem a bokrok alját, talán onnan les rám. De nem láttam a rá következő napon sem, sem a következő héten: az illetékesek végezték a feladatukat.

És akkor hiányozni kezdett. Vajon hová került, vajon lesz-e valaha megértő gazdája, ilyen és hasonló gondolatok jártak a fejemben. Végül beletörődtem, hogy többé már nem kell lesnem, hogy hol bukkan fel, és némi hiányérzettel ugyan, de fellélegezve sétáltam hazafele. Ekkor tűnt fel egy nagy fekete kutya….

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s