A fehér elefánt és a pityókaszedés

„Tízmilliószoros pénzenergiával van feltöltve az előttem levő kis fehér elefánt. Az elefánt most kiválaszt valakit…” – hunyta le a szemét a műsorvezető–médium. Szól is a telefon, Rózsika az, 65 éves.

„Kedves Rozália, látom itt, hogy egészségügyi és pénzproblémái vannak” – mondja határozottan a médiumunk, mire Rózsika meglepetten helyesel, hogy hát valóban, azok vannak. Mire a médium valami hókuszpókuszokat mutogat: „most küldöm az energiákat, figyeljen!” Elköszönés és a fehér kis elefánt már választja is ki a következő szerencsés áldozatot.

Ezalatt Rózsika boldogan ül a hokedlin és nézi tovább a műsort. Pénzügyi gondjai ugyan nem oldódtak meg, mint ahogy vérnyomásos problémái sem, a lába is tovább hasogat, de megnyugodva veszi tudomásul, hogy a kis fehér elefánt őt választotta ki, és magas telefonos percdíjakért ugyan, de megkapta a tévé képernyőjén keresztül az energiákat.

Évekkel ezelőtt pityókaszedéskor egy 78 éves néni állt be mellém a sorba. Bizony, fel kellett kössem a gatyámat – mellesleg városi leányként – , hogy tudjam tartani vele az iramot. Én mire a sor végére értem, ő már a másik sor közepén járt, serényen kapkodva fel a pityókákat. Közben persze ontotta magából a történeteket, viccelődött a fiatal legényekkel. Megitta a pálinkát is, ha kínálták, nem képmutatóskodott, hogy ő aztán nem. Bizonyára neki is fájt itt-ott, de nem panaszkodott.

Azóta sem találkoztam Annus nénivel, nem tudom, hány pityókaszedést ért még meg. Azt viszont sejtem, hogy ugyanúgy nevetett volna ő is a kis fehér elefánton és az önjelölt médiumokon, mint jómagam. Mert tudta azt, ha elmegy és felszedi a pityókát, télen lesz a pincében, ha nem, akkor jöhet egy egész elefántcsorda is, abból sült pityóka nem lesz.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s