Ez több lett. Maradhat?

„Hogyhogy nincs?”– hüledezett Kissné cekkerét szorongatva, amikor az alacsony, kövérkés elárusítónő közölte vele, hogy nem tud adni még egy szelet szeretetet sem.

Együttérzés, tisztelet szintén nincs, a beszállító kamion valahol a határnál vesztegel. A lelkesedés, tapintat, őszinteség és tolerancia pedig már régóta hiánycikk. „Megértést is csak ritkán kapunk. Törődést még annyira se. Ha tudná, hány idős ember van feliratkozva a listára, és hány szingli, akik mind csak egy darabka törődést szeretnének! De nem, hónapok óta nem érkezett. Azt mondják, kiszáradtak az ültetvények” – fogta suttogóra mondandója végét.

„Akkor mit tud ajánlani?” – kérdezte úgy Kissné, mint aki zsémbet reggelizett (ami így is volt).
„Van kérem irigységünk, látja, milyen szép sárga? Van friss becsvágyunk, hiúságunk, sóvárgással és birtoklással töltött kapzsiság, van vaskos és ízléstelen humorunk – ízlés szerint – , fagyasztott vagy konzerves alattomosságunk, nagy tételben kicsinyességünk, ott az üvegekben önteltség van, a zsákokban agresszió, illetve kimérős szarkazmus. Ezekben a dobozokban azt hittük elsőre, hogy előzékenység van, de csak hízelgés. Akciós viszont most a magány, és tudom ajánlani a kiváló minőségű pesszimizmusunkat. Van még alázatunk, de avas, senkinek sem kell. És vannak különböző nézőpontjaink – sorolta egy szuszra. Desszertként ajánlhatok egy kis bosszút, finom édes” – tette hozzá.

„Más nincs? Mi az ott szétszórva a sarokban?”– mutatott néhány bogyóra Kissné. „Azok apró türelmek. Igaz, már jó néhány hónapja kaptuk. De ez is elfogy egyszer” – mondta, mintha csak magának az elárusítónő.

„Tíz deka iróniát kérek, azzal hátha kihúzom, amíg megérkezik a szállítmány”– mondta reménykedve Kissné. A remény saját készítésű volt, otthon a kamrában sorakozott a borkánokban. Még tavaly ősszel főzte be.

Reklámok

1 hozzászólás a következőhöz: “Ez több lett. Maradhat?

  1. SirMortzosch szerint:

    Ez sajnos halvány. A stílus 30 éves. Erőltetett. Bocsánat.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s